Zupa wielowarzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • sól i pieprz

  • fasolka szparagowa

    garść
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • marchewka

  • kalafior

    1 mały
  • natka pietruszki

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę lub plasterki.Z fasolki odciąć końcówki i umyć.Wodę zagotować.Wrzucić przygotowane wcześniej warzywa, pietruszkę (dawałam suszoną) dodać sól, pieprz i przyprawę do zup.Gotować około 20 minut.Kalafiora umyć, podzielić na mniejsze części.Wrzucić do gotującej się zupy.Gotować jeszcze 20 minut..

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 11.08.2015 16:32
dobra zupka
Damiano 09.08.2015 13:15
smaczna i zdrowa
Wafelek2601 08.08.2015 21:43
Dobra zupka
irenka 08.08.2015 21:05
smaczna zupa
Franciszek 08.08.2015 18:10
Dobra zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat