Zupa wielowarzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    15 dag
  • fasolka szparagowa

    5 dag
  • kalafior

    1/2
  • marchewka

  • seler

    kawałek
  • por

  • pietruszka

  • kapusta włoska

    kawałek
  • pomidor

  • śmietana

    100 ml
  • cebula biała

  • masło

    5 dag
  • koperek

    łyżeczka
  • mąka pszenna

    2 łyżeczki
  • kminek

  • sól

  • kalarepa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać i dokładnie umyć. Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę, kalarepę, kapustę i cebulę pokroić w kostkę, fasolkę w kawałki, a pora w plasterki. Tak przygotowane warzywa gotować 20 minut w osolonej wodzie. Następnie dodać pokrojonego pomidora, różyczki kalafiora i gotować jeszcze 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie, zagęścić zupę zasmażką z masła i mąki pszennej, dodać do smaku kminek. Zdjąć garnek z ognia, dodać śmietanę, zmieszać i posypać posiekanym koprem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 15.01.2012 21:14
prosta, a smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat