Zupa Wielkanocna- krem z pietruszki

Zupa Wielkanocna- krem z pietruszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    2,5 l
  • pietruszka korzeń

    3 szt
  • chrzan ze słoika

    3 łyżeczki
  • kapusta czerwona

    1/4 główki
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Kolendra cała Prymat

    5 szt
  • śmietana kwaśna

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • przyprawa płynna do zupy

    do smaku
  • pietruszka zielona

    do smaku
  • sól do smaku

  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt
  • jabłko kwaśne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa Wielkanocna- krem z pietruszki

Pietruszkę i jabłko ugotować w wywarze z zielem i kolendrą. Kiedy będzie miękkie wyjąć ostudzić i zmiksować na krem. Wlać do wywaru dodać 1 łyżeczkę chrzanu i gotować ok. 5 minut. Kapustę poszatkować w długie wiórki, jak makaron i obgotować w wodzie z solą do miękkości. Następnie wymieszać z dwoma łyżeczkami chrzanu i poczekać aż nabierze koloru. Zupę zabielić śmietaną z mąka kartoflaną, doprawić i pogotować 3 minuty. Podawać razem z jajkiem i kapustą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

caralajna 17.04.2012 20:10
dobra zupa
matii6 27.01.2011 19:50
takiej zupki nie próbowałam
alaaa 07.11.2010 18:28
coś innego i ciekawego,,
ElizaT 06.11.2010 20:46
nie znam takiej, chyba by mi smakowała !
Natalia/tubisiek 06.11.2010 11:20
z chęcią bym ją zjadła ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat