zupa wenezuelska

zupa wenezuelska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kolba kukurydzy

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • dynia

    25 dag
  • pomidory bez skóry

    4 szt
  • strąk papryki

    2 szt
  • ziemniaki

    25 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • boczek

    15 dag
  • bulion drobiowy

    3 szkl
  • Majeranek suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kukurydzę oczyścić, pokroić w grube plastry. Cebulę i dynie obrać i pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w ćwiartki, paprykę w paski a obrane ziemniaki w plastry. Czosnek obrać i posiekać. boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie wraz z cebulą, przełożyć do garnka, dodać resztę składników, zalać bulionem, przyprawić sola, pieprzem i majerankiem, gotować 30 minut, posypać serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Roman5 07.02.2011 06:16
pycha
teresa18 21.01.2011 19:39
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat