Zupa węgiersko-gulaszowa

Zupa węgiersko-gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • męso wieprzowe

    1 kg
  • marchew

  • pieczarki

  • cebula

  • ziemniaki

  • por

  • masło

    2 łyżki
  • papryka ostra

  • bazylia

  • majeranek, sól, pieprz

  • koncentrat pomidorowy

  • papryka czerwona

  • papryka zielona

  • papryka żółta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotoać wywar mięsno-warzywny.Następnie mięso wyciągnąć pokroić w kostkę.Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.Z papryki usunąć nasienie i pokroić w kostkę.Pieczarki podsmażyć na maśle.Wszystkie składniki dodać do zupy zagotować dodać 1 łyżkę koncentratu.Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

28.08.2011 20:04
Lubię gulaszową-diabelsko ostrą i pyszną.

gusia1000

29.06.2011 20:19
Pycha.

Mysiunia

29.05.2011 12:42
Świetna! :)

Izabela/bella81

30.03.2011 08:29
zjadłabym z apetytem

Marta98

24.02.2011 20:46
super

caroline1983

11.02.2011 12:54
Zjadłabym taka

romanrafal

14.01.2011 15:55
zupa gulaszowa zup królowa

Goya

19.11.2010 14:19
robię podobnie

Ewelina45

09.11.2010 10:18
pycha

Iwusia

04.11.2010 15:24
uwielbiam zupkę gulaszową :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat