Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska z soczewicą

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 2 l
karkówka 70 dag
papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 1 szt
pomidory z puszki krojone 400 g
biała część pora 1 szt
masło 2 łyżki
soczewica 1 puszka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska z soczewicą

Papryki oczyścić, umyć(ja osobiście obieram ze skórki za pomocą obieraczki, można również upiec w piekarniku aby pozbyć się skórki). Następnie pokroić w paski. Por umyć, osuszyć pokroić w krążki.
Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć por z papryką. Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, dodać do gotującego się wywaru warzywnego. Gotować tak długo aż mięso będzie miękkie, następnie dodać podsmażoną paprykę. Całość chwilę pogotować i dodać puszkę pomidorów. Na koniec doprawić papryką ostrą i słodką. Soczewice osączyć i wypłukać, dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 22.03.2016 15:59
fajna zupka
Agnieszka_B 17.01.2013 07:18
Uwielbiam zupę węgierską!
Gracer 07.01.2013 20:02
cudna mniam mniam
Krzysztof15 07.01.2013 19:45
supar

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak