Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska gulaszowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1/2 kg
cebula 1 szt.
czosnek 3 ząbki
pomidor 2 szt.
papryka czerwona 2 szt.
ziemniaki 2 szt.
koncentrat pomidorowy 5 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska gulaszowa

Kroki postępowania

1
Mięso kroję w cienkie paseczki i podsmażam przez kilka minut na patelni. Cebule obieram i kroję w małą kostkę. Dodaję cebulę do mięsa na patelni i podsmażam razem.
Krok 1 - Zupa węgierska gulaszowa foto
2
Mięso z cebulą przekładam do większego garnka. Oczyszczoną z nasion paprykę i obrane ze skórki pomidory kroję w kostkę i wrzucam do mięsa i cebuli. Całość doprawiam solą, pieprzem, obydwoma słodką i ostrą papryką oraz kminkiem. Na końcu dodaję koncentrat i dokładnie mieszam. Zalewam warzywa z mięsem wodą i gotuję, aż mięso będzie miękkie, około godzinę.
Krok 2 - Zupa węgierska gulaszowa foto
3
Gdy mięso jest miękkie, do garnka wkładam ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuję jeszcze aż będą miękkie. Zupę rozlewam na talerze i posypuję natką.
Krok 3 - Zupa węgierska gulaszowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak