Zupa węgierska gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • pomidor

    2 szt.
  • papryka czerwona

    2 szt.
  • ziemniaki

    2 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyż.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa węgierska gulaszowa foto
Mięso kroję w cienkie paseczki i podsmażam przez kilka minut na patelni. Cebule obieram i kroję w małą kostkę. Dodaję cebulę do mięsa na patelni i podsmażam razem.
Krok 2 - Zupa węgierska gulaszowa foto
Mięso z cebulą przekładam do większego garnka. Oczyszczoną z nasion paprykę i obrane ze skórki pomidory kroję w kostkę i wrzucam do mięsa i cebuli. Całość doprawiam solą, pieprzem, obydwoma słodką i ostrą papryką oraz kminkiem. Na końcu dodaję koncentrat i dokładnie mieszam. Zalewam warzywa z mięsem wodą i gotuję, aż mięso będzie miękkie, około godzinę.
Krok 3 - Zupa węgierska gulaszowa foto
Gdy mięso jest miękkie, do garnka wkładam ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuję jeszcze aż będą miękkie. Zupę rozlewam na talerze i posypuję natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat