Zupa węgierska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    0,5 kg
  • ziemniaki

    3 szt
  • marchew

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    150 g
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy olej. Mięso gulaszowe myjemy, osuszamy, kroimy w małą kosteczkę, wkładamy do garnka. Mięso przesmażamy, dodajemy połowę koncentratu pomidorowego. Następnie cebulę pokrojoną w plastry, pieczarki w pół plastry, paprykę w kostkę. Wszystko mieszamy i smażymy. Następnie zalewamy letnią wodą i dusimy. Dokładamy ziemniaki pokrojone w kosteczkę i marchewkę w plastry. Gdy zupa jest za gęsta dodajemy więcej wody. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz resztę koncentratu pomidorowego i gotujemy do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 18.08.2014 09:26
Moja ulubiona
Wacław 18.08.2014 09:12
moje smaki,przepadam za takimi daniami :-)
asiczekz 17.08.2014 21:14
fajna zupka
berys18 17.08.2014 20:36
takie zupy lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat