Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 0,5 kg
ziemniaki 3 szt
marchew 2 szt
cebula biała 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
koncentrat pomidorowy 150 g
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska

Do garnka wlewamy olej. Mięso gulaszowe myjemy, osuszamy, kroimy w małą kosteczkę, wkładamy do garnka. Mięso przesmażamy, dodajemy połowę koncentratu pomidorowego. Następnie cebulę pokrojoną w plastry, pieczarki w pół plastry, paprykę w kostkę. Wszystko mieszamy i smażymy. Następnie zalewamy letnią wodą i dusimy. Dokładamy ziemniaki pokrojone w kosteczkę i marchewkę w plastry. Gdy zupa jest za gęsta dodajemy więcej wody. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz resztę koncentratu pomidorowego i gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.08.2014 09:26
Moja ulubiona
Wacław 18.08.2014 09:12
moje smaki,przepadam za takimi daniami :-)
asiczekz 17.08.2014 21:14
fajna zupka
berys18 17.08.2014 20:36
takie zupy lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak