Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
pieczarki 30 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyż
papryka żółta 1 szt
ziemniaki 4-5 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 zabki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
bulion wołowy 1 1/2 l
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kminek 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska

Łopatkę kroimy w małe kawałki. Posypujemy kminkiem, majerankiem, posiekanym czosnkiem, soli pieprzu. Dodajemy liście laurowe, kilka ziaren angielskich i odstawiamy na kilka godzin. W garnku przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy mięso i smażymy. Następnie dodajemy paprykę mieloną, koncentrat i pomidory. Gotujemy ok 5 minut. Wlewamy bulion dodajemy pokrojone papryki, pieczarki i ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.05.2015 08:10
bardzo smacznie
w mojej kuchni 21.04.2014 14:29
syta, smaczna zupa
Alex_M 21.04.2014 11:47
pyszna zupa :)
noninka77 21.04.2014 11:23
super zupka :)
adelajda 21.04.2014 10:30
Pożywna zupa :)
Ewelina1991 21.04.2014 10:11
przepyszna zupka :)
Konczi 21.04.2014 09:45
taka zupa musi być cudna w smaku - pysznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak