Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt.
pieczarki 10 dkg
ziemniaki 2 szt.
parówki 5 szt.
cebula 1 szt.
papryki słodkie węgierskie sus kilka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka
kminek 1/4 łyzeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska

Kroki postępowania

1
Paprykę suszona namaczamy dwie godziny przed gotowaniem.
Krok 1 - Zupa węgierska foto
2
Cebulę kroimy w kostkę, parówki w krążki. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebule i parówki.
Krok 2 - Zupa węgierska foto
3
Gdy cebulka się zezłoci, dodajemy pokrojone w kostkę paprykę, paprykę suszoną, pieczarki i ziemniaki.
Krok 3 - Zupa węgierska foto
4
Podsmażamy i dodajemy papryki ostrą i słodką. Następnie zalewamy warzywa wodą z kostką bulionową.
Krok 4 - Zupa węgierska foto
5
Gotujemy. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodajemy koncentrat oraz kminek. Mieszamy. Na koniec przyprawiamy.
Krok 5 - Zupa węgierska foto
6
Zupa powinna być pikantna.
Krok 6 - Zupa węgierska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Arnika 02.01.2013 12:23
Musi być pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak