Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
pieczarki 80 dag
cebula 2
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1
ogórek kiszony 4 sztuki
sól
olej roślinny
czosnek 3 piórka
bulion 1 kostka
przecier pomidorowy 1 słoik
papryka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska

Mięso umyj, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju.
W dużym garnku nastaw wody i ugotuj bulion z kostek rosołowych. Gdy mięso się podsmaży wrzuć je do bulionu i gotuj. Składniki pokrój w plastry i podsmażaj po kolei na oleju, dodawaj do gotującego się mięsa. Na koniec podsmaż pokrojone w kostkę ogórki z przecierem pomidorowym. Smaż aż przecier zrobi się brunatny, daj do zupy. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Gotuj aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak