Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe chude 0,80 kg
cebula 4 szt
czosnek głowka 1 szt
kostka rosołowa 2 szt
papryka czerwona 1 szt
groszek konserwowy 1 szt
pieczarki 0.30 kg
ostre przyprawy
koncentrat pomidorowy
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska

Cebulę drobno posiekać razem z czosnkiem, zeszklić, wrzucić kostki rosołowe wlać wodę, mięso drobno posiekać przyprawićna ostro smarzyć na patelni do zrumienienia, wrzucić do garnka, gotować z wcześniej zeszkloną cebulą na wolnym ogniu ok 45 min. Po tym czasie wrzucić paprykę pokrojoną w paseczki i pieczarki pokrojonę w plasterki gotować aż papryka zmięknie, dodać koncentrat i zasmarzkę. Zupę wlać do miseczek i posypać startym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak