Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z zieloną soczewicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1 mały
ziemniaki 4 szt
marchew 2 szt
por ok 15 cm
soczewica 1 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
lubczyk świeży 1 łodyżka
masło 2 lyżki
śmietana 30% 100 ml
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z zieloną soczewicą

Brokuł dzielimy na różyczki i dokładnie myjemy.
Marchew obieramy i kroimy w półplasterki.
Pora kroimy wzdłuz na pół, dokładnie myjemy i kroimy w plasterki.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Soczewicę dokładnie płuczemy.
Warzywa wkładamy do garnka, dodajemy lubczyk, zalewamy zimną wodą. Gotujemy ok 20 min, dodajemy przyprawy, masło, śmietankę i posiekany świeży koperek. Gotujemy jeszcze 5 min.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 03.07.2014 21:23
musi być smaczna
Kejti 02.07.2014 17:08
Wygląda smacznie :-)
pestka 01.07.2014 20:34
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak