Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA WARZYWNA Z WĘDZONKĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 200 gram
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1/2 szt
ziemniaki 4 szt
pomidor 1 szt
fasolka szparagowa 300 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
bulion 1 litr
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA WARZYWNA Z WĘDZONKĄ

Na rozgrzanej patelni przesmażyć pokrojoną w paski szynkę.Przełożyć na talerz.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.Przesmażyć na patelni na której smażyliśmy szynkę.Wszystkie warzywa obrać umyć i pokroić w kostkę albo w zapałkę.Dodać do cebuli i chwilkę przesmażać razem ok.10 minut.Zalać odrobina bulionu i przełożyć warzywa do garnka.Dodać fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki oraz pomidor.Zalać bulionem i gotować do miękkości fasolki.Ja użyłam swoich zapasów ze słoika,więc gotowałam ok 5 minut.Dodać zrumienioną szynkę, przyprawić solą,pieprzem i tymiankiem.Można zupę zaprawić śmietaną,ale moja jest bardziej dietetyczna bez śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.02.2015 09:13
pożywna zupka
Barbara777 17.02.2015 19:27
Smaczna zupka
Joannasz3190 17.02.2015 16:14
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak