Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kiełbasa biała
4-5 szt cienka -
seler naciowy
1/2 szklanki pociętego -
kalarepka młoda
liście 1 szklanka posiekany -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
ziele angielskie
kilka szt -
kasza pęczak
1/2 szklanki -
włoszczyzna
1 pęczek -
boczek wędzony
100 gr -
koperek
wg gustu -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania


dodaj do kiełbasy

oraz liście kalarepki
gotować po około 40 minutach dosypać pęczak i gotować do momentu aż kasza napęcznieje i będzie miękka


Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się