Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 4-5 szt cienka
seler naciowy 1/2 szklanki pociętego
kalarepka młoda liście 1 szklanka posiekany
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie kilka szt
kasza pęczak 1/2 szklanki
włoszczyzna 1 pęczek
boczek wędzony 100 gr
koperek wg gustu
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem

Kroki postępowania

1
do garnka wlać wodę ,dodać kiełbasę ,liść i ziele .zagotować
Krok 1 - zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem foto
2
seler posiekać
dodaj do kiełbasy
Krok 2 - zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem foto
3
dodać włoszczyznę pokrojoną w pól plastry
oraz liście kalarepki
gotować po około 40 minutach dosypać pęczak i gotować do momentu aż kasza napęcznieje i będzie miękka
Krok 3 - zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem foto
4
boczek pokroić , podsmażyć,dodać do zupy
Krok 4 - zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem foto
5
doprawić solą i pieprzem ,posypać koperkiem
Krok 5 - zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 13.03.2015 21:47
apetyczna ta twoja zupka....takiej jeszcze nie ma w moim menu- wiec chętnie wykorzystam przepis :)
jagoda5913 13.03.2015 21:22
Pyszna zupa
patryska76 13.03.2015 20:30
wygląda smakowicie ;-)
gosia1988 13.03.2015 20:20
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak