Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa warzywna z kulkami z mięsa mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 6 szt
seler 1 szt
groszek konserwowy
mięso mielone 3/4 kg
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa warzywna z kulkami z mięsa mielonego

marchew, seler gotować do miękkości w wodze z 3 kostkami rosołowymi dodać liść laurowy, można również dodać ziele angielskie, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać groszek.
formować małe kuleczki z mielonego i wrzucać do zupy, gotować na małym ogniu przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak