Zupa warzywna z kalarepą

Zupa warzywna z kalarepą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Zostało nam sporo rosołu, więc trzeba było coś wymyślić by wszystkie produkty zagospodarować. Do tego rjażenka (tzw. pieczone mleko) i wyszła mega zupa.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kalarepka młoda

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • marchew

    3 sztuki
  • rosół drobiowy

    1.5 litra
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • rjażenka

    500 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa kroimy tak, jak lubimy. Dodajemy do rosołu. Gotujemy do miękkości warzyw, pod koniec dodajemy groszek wraz z zalewą, posiekany szczypior i koperek.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy, powoli dodajemy rjażenki. Podgrzewamy, cały czas mieszając, dolewamy bulionu.

Całość dodajemy do zupy, dokładnie łączymy i podgrzewamy.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
Rjażenka - tzw. pieczone mleko. W przepisie użyliśmy jedną dużą kalarepę, duży seler, małą puszkę groszku konserwowego, masła ghee oraz pieczonego mleka, rjażenka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat