Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z jajkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 3 szt
marchew 1 szt
seler 1/3 szt
kalafior kilka różyczek
brukselka 6-8 szt
fasolka szparagowa garść
por kawałek
ziemniaki 4 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z jajkiem

Kroki postępowania

1
Podudzia z kurczaka wypłukaj i przełóż do garnka. Wlej około 2-2,5 litra wody. Zagotuj. Do wywaru wsyp przyprawę uniwersalną.
Krok 1 - Zupa warzywna z jajkiem foto
2
Dodaj obraną i pokrojoną marchew oraz seler. Gotuj około 20 minut. Następnie do zupy wrzuć kalafior i brukselki oraz dodaj pokrojoną fasolkę, pora i ziemniaki. Gotuj kolejne 25 minut. Z masła i mąki zrób zasmażkę. Dodaj do zupy i chwilę pogotuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę przelej na talerz. Na wierzchu ułóż pokrojone jajka.
Krok 2 - Zupa warzywna z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 10.04.2014 09:20
Ciekawy pomysł
luna76 10.04.2014 07:15
bardzo apetyczna ta zupka :)
gosia1988 09.04.2014 22:12
Na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak