Zupa warzywna (wiosenna)

Zupa warzywna (wiosenna)

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Co roku czekamy na wiosenne warzywa. Wprawdzie ceny wygórowane, jak co roku. Pietruszka? Zawsze o tej porze trzyma cenę, więc nie widzimy w czym problem.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • młoda kapusta

    0.5 główki
  • marchew młoda

    2 sztuki
  • ziemniaki młode

    5 sztuk
  • zielona fasolka szparagowa

    300 gramów
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • woda zimna

    1.5 litra
  • pokruszony listkek laurowy Prymat

    1 sztuka
  • Ziele angielskie całe XXL

    4 sztuka
  • masło 82%

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy.
Pozostałe warzywa chlastamy tak, jak lubimy.

Metoda jest taka:

To, co pod ziemią rośnie, wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, oprószamy solą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.

Gotujemy przez 5 minut.

Fasolkę i kapustę podsmażamy na maśle, dodajemy do zupy.

Całość zagotowujemy, do smaku doprawiając solą i pieprzem.

Podajemy z posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat