Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna (wiosenna)

5.0
(17)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Co roku czekamy na wiosenne warzywa. Wprawdzie ceny wygórowane, jak co roku. Pietruszka? Zawsze o tej porze trzyma cenę, więc nie widzimy w czym problem.

Składniki:

Składniki:

młoda kapusta 0.5 główki
marchew młoda 2 sztuki
ziemniaki młode 5 sztuk
zielona fasolka szparagowa 300 gramów
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
woda zimna 1.5 litra
pokruszony listkek laurowy Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe XXL 4 sztuka
masło 82% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna (wiosenna)

Kapustę szatkujemy.
Pozostałe warzywa chlastamy tak, jak lubimy.

Metoda jest taka:

To, co pod ziemią rośnie, wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, oprószamy solą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.

Gotujemy przez 5 minut.

Fasolkę i kapustę podsmażamy na maśle, dodajemy do zupy.

Całość zagotowujemy, do smaku doprawiając solą i pieprzem.

Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak