Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
młoda kapusta
0.5 główki -
marchew młoda
2 sztuki -
ziemniaki młode
5 sztuk -
zielona fasolka szparagowa
300 gramów -
pietruszka
1 sztuka -
seler korzeniowy
1 sztuka -
woda zimna
1.5 litra -
pokruszony listkek laurowy Prymat
1 sztuka -
Ziele angielskie całe XXL
4 sztuka -
masło 82%
1 łyżka
Sposób przygotowania
Kapustę szatkujemy.
Pozostałe warzywa chlastamy tak, jak lubimy.
Metoda jest taka:
To, co pod ziemią rośnie, wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, oprószamy solą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.
Gotujemy przez 5 minut.
Fasolkę i kapustę podsmażamy na maśle, dodajemy do zupy.
Całość zagotowujemy, do smaku doprawiając solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się