Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna po indyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 0,5 litra
woda 0,5 litra
warzywa mrożone 1 opakowanie
imbir starty 2 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat szczypta
Kurkuma mielona Prymat 0,25 łyżeczki
cynamon Prymat 0,25 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna po indyjsku

Do garnka wlewamy bulion i wodę, doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy całe opakowanie mrożonych warzyw i wszystkie przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak