Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała mała
fasolka szparagowa 200 g
seler korzeniowy mały
marchewki 2
pietruszka
ziemniaki 4
pomidory krojone z puszki
papryczka ostra
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
grzyby suszone 2 szt
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1,5 l
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna

Posiekaną kapustę ,pokrojone w kostkę warzywa oraz pokrojoną w mniejsze kawałki fasolkę szparagową ,podsmażamy na maśle i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie ,papryczkę ,grzyby oraz pomidory z puszki wraz z zalewą i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 15.11.2014 22:42
wygląda niezwykle apetycznie
Ola1984 15.11.2014 08:17
Bardzo fajna, rozgrzewająca zupka :)
Barbara13 14.11.2014 23:59
super zupka :)
Ania321 14.11.2014 16:47
pyszna zupa :)
Alex_M 14.11.2014 13:58
smakowita :)
msmariusz 14.11.2014 13:21
super zupka idealna na jesień

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak