Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa truskawkowo - rabarbarowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 l wody
50 dkg truskawek
25 dag cukru
szkl śmietany z mlekiem
2 łyzki mąki pszennej
rabarbar 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa truskawkowo - rabarbarowa

Rabarbar ugotować jak na kompot, odsączyć. Sok z rabarbaru osłodzić i zaprawić mąką rozprowadzoną zimnym kompotem i zagotować. Wystudzić. Przetrzeć truskawki i wlać dobrze roztrzepaną śmietanę. Następnie dodać cukier waniliowy. Można podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak