Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa z domową zacierką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

truskawki 500 gram
woda 1,5 litra
cukier

Zacierka

mąka pszenna 250 gram
sól 1 szczypta
woda 4-6 łyżek

Dodatkowo

śmietana

Porada

Ilość cukru należy dodać wg własnego smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa z domową zacierką

Przygotować zacierkę.
Do mąki dodać sól i stopniowo wodę - tyle, aby powstało dość twarde, zwarte i elastyczne ciasto.
Truskawki zagotować z cukrem.
Za pomocą palców urywać niewielkie kawałki ciasta (kluseczki) i wrzucać do gotującej się zupy.
Całość zamieszać i podgotować 2-3 minuty.
Na końcu dodać śmietanę, którą można też wymieszać osobno - w miseczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 21:00
Lubię taką.
Klausia 11.08.2016 22:04
Ciekawa zupa
Diana Rusiłowicz 04.08.2016 22:39
Polecam!!!
olkaaa 04.08.2016 21:48
Muszę spróbować
IKrakowianka 04.08.2016 20:47
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak