ZUPA TRUSKAWKOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    0,5 kg
  • cukier

    3 łyżki
  • litr wody

  • gęsta śmietana

  • makaron

  • kora cynamonu

    kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki zalewamy wrzątkiem. dodać cukier, cynamon i gotować na małym ogniu 5 minut. Następnie zupę zdjąć z gazu, przestudzić. Wstawić do lodówki, żeby lepiej się schłodziła. Można zmiskować lub nie. Na talerzu dekorujemy śmietaną. Podajemy z cienkim makaronem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat