Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa toskańska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 3-4 ząbki
papryczka chili 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
oliwa 100 ml
ser żółty
pomidory z puszki 100 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa toskańska

czosnek, cebulę oraz paprykę chili posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek. dolać ok. 1 litr wody gdy czosnek i cebulka się zrumienią wsypać kucharek i dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki . gotować na małym ogniu ok. 20 min.
makaron świderki ugotować w osolonej wodzie.
pod koniec gotowania dodać bazylię tymianek, sól i pieprz do smaku. do talerzy wkładamy makaron zalewamy zupą i dodajemy starty ser żółty na drobnych oczkach lub parmezan

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.10.2015 23:28
Dobra zupa.
Ola1young 05.10.2013 13:21
na pewno smaczna zupa
mela25 04.05.2013 11:05
pyszna zupka
Gary Michy 21.02.2013 19:27
Fajna ta zupa :)
Miki 21.02.2013 19:21
ciekawa
angelika14 21.02.2013 19:10
z chęcią bym spróbowała takiej zupki
Rafał10 21.02.2013 19:02
smacznie wygląda ;)
Aleksandra/Olcia 21.02.2013 19:02
mniam,brzmi smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak