Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Tom yum khaa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chilli 1
listki limonki kaffir 10
pęd trawy cytrynowej 2
pierś z kurczaka 200 gr
krewetki koktajlowe 100 gr
mleko kokosowe 400 ml
pęczek naci kolendry
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Tom yum khaa

Rozpuść bulionetkę Bulion drobiowy w 1 litrze wrzącej wody. Dodaj do bulionu obrany i starty imbir, pokrojoną drobno papryczkę chilli i listki limonki kaffir. Pokrój bardzo drobno jasną część trawy cytrynowej, dodaj do zupy i gotuj wszystko około 5 minut.
Pokrój piersi z kurczaka w drobną kostkę i dodaj do zupy razem z krewetkami i pokrojonymi grzybami. Gotuj zupę następne 5 minut.
Wlej mleko kokosowe, wymieszaj i podawaj posypane posiekaną nacią kolendry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak