Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Tom Yum

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
pieczarki 7 szt
liść kafiru 5 szt
imbir 3 cm
sos rybny 2 łyżki
trawa cytrynowa 1 szt
papryczka chili 2 szt
mleko kokosowe 1 puszka
pasta 2 łyżki pasty Tom Yum
limonka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Tom Yum

Pierś z kurczaka opłukać i pokroić. Pieczarki obrać i pokroić. Kurczaka i pieczarki ugotować z dodatkiem zmiażdżonej trawy cytrynowej, papryczkami chilli, startym imbirem i liśćmi kafiru. Dodać zeszkloną na patelni cebulę z czosnkiem, mleczko kokosowe, pastę Tom Yum i gotować około 15 minut. Doprawić sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem trzcinowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.10.2016 19:09
Nie robiłam takiej
matesko 06.10.2016 13:15
Coś nowego
Beatris 04.10.2016 10:06
Z chęcią zjadłabym porcyjkę :)
Urszula Świeca 02.10.2016 18:35
Musi być smaczna.))
Madzai 02.10.2016 18:33
Bardzo dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak