Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Tajska al'a Grzegorz

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa trochę do smaku
cebula 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat do smaku
por 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
fasolka szparagowa 200 g
kalmary 100 g
pieczarki 6 sztuk
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
mleko kokosowe 0,5 puszki
makaron ryżowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Tajska al'a Grzegorz

Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 11.03.2014 23:28
Ładne ujęcie, pewnie smakowita zupa ;)
ada.la 11.03.2014 18:27
na zdjęciu wygląda rewelacyjnie
Lidzia 11.03.2014 17:48
Podoba mi się.
Marta1986 11.03.2014 16:13
pyszna zupa
idealme 11.03.2014 15:42
ciekawa zupka!
Wiktoria29 11.03.2014 15:42
ja ostatnio zrobiłam kurczaka po tajsku wyszło super więc teraz z chęcią spróbuję tego przepisu
Konczi 11.03.2014 15:24
ciekawe połączenie, szkoda że zdjęcie nie oddaje całkowitego obrazu zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak