Zupa Tajska al'a Grzegorz

Zupa Tajska al'a Grzegorz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    trochę do smaku
  • cebula

    1 sztuka
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • por

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • fasolka szparagowa

    200 g
  • kalmary

    100 g
  • pieczarki

    6 sztuk
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • mleko kokosowe

    0,5 puszki
  • makaron ryżowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa Tajska al'a Grzegorz

Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Kolorowa 11.03.2014 23:28
Ładne ujęcie, pewnie smakowita zupa ;)
ada.la 11.03.2014 18:27
na zdjęciu wygląda rewelacyjnie
Lidzia 11.03.2014 17:48
Podoba mi się.
Marta1986 11.03.2014 16:13
pyszna zupa
idealme 11.03.2014 15:42
ciekawa zupka!
Wiktoria29 11.03.2014 15:42
ja ostatnio zrobiłam kurczaka po tajsku wyszło super więc teraz z chęcią spróbuję tego przepisu
Konczi 11.03.2014 15:24
ciekawe połączenie, szkoda że zdjęcie nie oddaje całkowitego obrazu zupki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat