Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA TAJSKA

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
marchew 2 sztuki
mleko kokosowe 400 ml
papryczka ostra piri piri 1 sztuka
szczypiorek 1 sztuka
sok z cytryny
sos sojowy 1 łyżka
kurkuma 2 szczypty
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA TAJSKA

Cebule dymkę, czosnek, papryczkę pir piri pokroić w kostkę. Smażyć na rozgrzanym oleju w garnku, uważając by czosnek się nie przypalił. Piersi kurczaka umyć,oczyścić, pokroić w grubą kostkę.
Dodać mięso i smażyć. Mięso zalać litrem wody, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, wyciśnięty sok z cytryny, łyżeczkę sosu sojowego i przyprawy. Gdy marchewka będzie prawie miękka wlać mleczko kokosowe. Gotować jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem posypać poszatkowanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 19.01.2016 20:53
smacznie się zapowiada
joannaa24 19.01.2016 17:20
Bardzo ciekawa zupa
Anna169Hosz 19.01.2016 16:27
Zapowiada się bardzo smacznie.
Benita 19.01.2016 16:25
fajny przepis
SzczyptaChili 19.01.2016 15:54
Musi smakować bajecznie
berys18 19.01.2016 14:51
wygląda pysznie
ilka01 19.01.2016 14:48
ciekawa zupa
parysek10 19.01.2016 13:54
Super, muszę wypróbować bo uwielbiam tajskie smaki.
anka1988 19.01.2016 13:36
ciekawa zupka, rozgrzewająca a nazwa interesująca :)
sliwka 19.01.2016 13:21
Wspaniały przepis;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak