Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowo kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
pasternak 1/4 szt
szpinak 1 garść
kalafior 1/2 szt
kostka rosołowa 2 szt
śmietana do zup i sosów
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowo kalafiorowa

Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy starta marchewkę ,starty na tarce pasternak i pokrojone w kosteczkę ziemniaki .Gotujemy z dodatkiem kostek bulionowych . Szpinak myjemy siekamy i podsmażamy na masełku .l Dodajemy do zupy. Gdy ziemniaki są miękkie miksujemy wszystko blenderem. zagotowujemy Dodajemy pokrojonego w różyczki kalafiora i gotujemy do jego miękkości. Zaciągamy śmietana . Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 24.10.2012 13:33
nie w moim guście, raczej dla smakoszy tych warzyw;)
Amellia 24.10.2012 09:55
fajna
Elżbieta17 24.10.2012 08:18
ciekawe połączenie:)
iwa643 24.10.2012 06:41
Smaczna zupka na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak