Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z ziemniaczkami i plasterkami kabanosa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 150 g
marchewka duża
rosół 1 1/2 l
kabanos 10 g
oliwa 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
śmietana 1/3 szklanki
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z ziemniaczkami i plasterkami kabanosa

Ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę i wrzucamy do gorącego rosołu, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy listki szpinaku i dusimy pod przykryciem 10 minut następnie rozcieramy je blenderem i dodajemy do rosołu, mieszamy. Śmietanę mieszamy z odrobiną gorącej zupy i zaciągamy całość, przyprawiamy i gotujemy jeszcze 3 minuty.

Jeśli ktoś preferuje zupy-krem to warzywa można rozetrzeć blenderem, ja zrobiłam ją z młodymi ziemniaczkami więc nie chciałam już ich rozcierać:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

A_gucha 09.08.2012 15:01
wypróbowałam, zamiast kabanosów dodałam smażoną kiełbaskę - bo akurat miałam w lodówce. pycha!!!
Justyna23
Justyna23 26.07.2012 17:01
pysznie wyglada
A_gucha 24.07.2012 12:18
brzmi apetycznie, ciekawy sposób na szpinak :) koniecznie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak