Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z kuchni francuskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1/2 kg
kostka rosołowa 2 szt.
mleko 3/4 litra
tłuszcz 5 dag
mąka 4 łyżki
śmietana 18 proc 1/4 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z kuchni francuskiej

Wykonanie:
Szpinak opłukać, udusić na tłuszczu i zalać bulionem z kostki w ¾ litra wody. Gotować do miękkości, następnie zmiksować i odstawić. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, połączyć z zupą, doprawić do smaku i zagotować. Zaprawić śmietanką i podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.07.2016 14:55
Dobra zupa
adelajda 03.06.2016 15:42
Moja ulubiona zupka
2milutka 03.06.2016 10:39
smaczna z pewnością
Malinka 03.06.2016 10:10
Uwielbiam szpinak, a ta zupka jest bardzo apetyczna !
RenataZ-et 03.06.2016 09:55
wygląda mega apetycznie!
Łukasz15 02.06.2016 21:56
Pyszna zupka
Stenka 02.06.2016 21:36
ciekawa zupa
Katarzyna59 02.06.2016 20:36
przepyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak