Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z jajkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 40-50 dag
masło 4 łyżki
bulion warzywny 1 l
śmietanka 3-4 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
jajko 3 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z jajkami

W rondelku rozgrzać masło, podsmażyć drobno posiekany czosnek, dodać szpinak mrożony i smażyć około 5 minut, zmiksować. W garnku zagotować bulion, dodać szpinak, mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Zdjąć z ognia, połączyć ze śmietanka, przyprawić do smaku, wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki, ułożyć na talerzach, zalać zupą. podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 10.09.2013 12:28
piekny ma kolorek i na pewno jest smaczna!
Iwusia 19.08.2013 22:54
prześlicznie podana
iza0823 11.06.2013 21:38
szczawiowa moja ulubiona
miroslawa 17.02.2013 13:59
pyszna
mela25 17.02.2013 09:42
ale zielona i zdrowa
Joanna46 17.02.2013 07:19
Robię podobną, ale zabielam ją serkiem topionym śmietankowym.
w mojej kuchni 17.02.2013 00:36
moja zupa z ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak