Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa oliwkowa.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 25 dag
szczypiorek 1 pęczek
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
oliwa 2 łyżki
ryż 2 łyżki
bulion drobiowy 0,5 litra
oliwki zielone 10 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa oliwkowa.

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki.
Szpinak umyć, odcisnąć z wody.
Krok 1 - Zupa szpinakowa oliwkowa. foto
2
Posiekać drobno razem ze szczypiorkiem. Posiekać też cebulę.
Krok 2 - Zupa szpinakowa oliwkowa. foto
3
Udusić na oliwce, dodając zmiażdżony czosnek.
Krok 3 - Zupa szpinakowa oliwkowa. foto
4
Kiedy warzywa zmiękną, wlać bulion, zagotować i
dodać ryż
Krok 4 - Zupa szpinakowa oliwkowa. foto
5
oraz pokrojone oliwki.
Krok 5 - Zupa szpinakowa oliwkowa. foto
6
Gotować, aż ryż będzie miękki. Doprawić do smaku, jeżeli potrzeba.
Jajka drobno posiekać ,wyłożyć na talerze
Krok 6 - Zupa szpinakowa oliwkowa. foto
7
i zalać gorącą zupą.Można udekorować. Wykorzystałem cienkie paski ugotowanego i pokrojonego buraka.
Polecam z dobrym smakiem.
Krok 7 - Zupa szpinakowa oliwkowa. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 27.08.2014 09:51
fajne połączenie smaków
2milutka 26.08.2014 22:28
zachęca do wypróbowania:)
stef 26.08.2014 19:55
Już mi smakuje.
Gabi44 26.08.2014 16:56
Ja też jestem zainteresowana.Ciekawa zupka.
halinah 26.08.2014 15:57
z chęcią bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak