Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
seler
pieczarki 20dag
szpinak 30 dag
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
groszek ptysiowy
śmietana
ziemniaki 6 szt
cebula 1 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plastry. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Szpinak mrozony w liściach pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Do wrzącej wody ok 1,5l wrzucić wszystkie warzywa, kostkę bulionową warzywną, gotować, aż wszystkie składniki zupy będą miękkie. Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Wylozyc na talerze, dac groszek ptysiowy a na srodek kleks śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 10.01.2011 23:19
uwielbiam szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak