Zupa szpinakowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    50 dkg
  • fasola biała z puszki

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • boczek wędzony

    15 dkg
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • gorąca woda

    2 litry
  • olej do smażenia

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa szpinakowa foto
Szpinak dokładnie wypłukać, przebrać , pokroić.
Krok 2 - Zupa szpinakowa foto
Cebulę pokroić w kostkę.
Krok 3 - Zupa szpinakowa foto
Boczek pokroić w kostkę
Krok 4 - Zupa szpinakowa foto
W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojony boczek, smażyć na złoty kolor.
Krok 5 - Zupa szpinakowa foto
Do usmażonego boczku dodać cebulę, czosnek i smażyć na wolnym ogniu stale mieszając aż składniki będą szkliste.
Krok 6 - Zupa szpinakowa foto
Następnie dodać szpinak i dusić około 10 min.
Krok 7 - Zupa szpinakowa foto
Fasolę osączyć na sitku.
Krok 8 - Zupa szpinakowa foto
Kostki rosołowe rozprowadzić z wodą.
Krok 9 - Zupa szpinakowa foto
Fasolę i rosół dodać do szpinaku, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować około 5 min.
Zupę podawać z ciemnym pieczyewm.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 09.05.2016 14:12
Bardzo lubię zupę szczawiową , z fasolą nigdy nie jadłam
RenataZ-et 08.05.2016 13:20
smaczna zupa
Stenka 08.05.2016 12:38
takiej nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat