Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 50 dkg
fasola biała z puszki 1 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 15 dkg
kostka rosołowa 2 szt
gorąca woda 2 litry
olej do smażenia
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Zupę podawać z ciemnym pieczyewm.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Kroki postępowania

1
Szpinak dokładnie wypłukać, przebrać , pokroić.
Krok 1 - Zupa szpinakowa foto
2
Cebulę pokroić w kostkę.
Krok 2 - Zupa szpinakowa foto
3
Boczek pokroić w kostkę
Krok 3 - Zupa szpinakowa foto
4
W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojony boczek, smażyć na złoty kolor.
Krok 4 - Zupa szpinakowa foto
5
Do usmażonego boczku dodać cebulę, czosnek i smażyć na wolnym ogniu stale mieszając aż składniki będą szkliste.
Krok 5 - Zupa szpinakowa foto
6
Następnie dodać szpinak i dusić około 10 min.
Krok 6 - Zupa szpinakowa foto
7
Fasolę osączyć na sitku.
Krok 7 - Zupa szpinakowa foto
8
Kostki rosołowe rozprowadzić z wodą.
Krok 8 - Zupa szpinakowa foto
9
Fasolę i rosół dodać do szpinaku, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować około 5 min.
Krok 9 - Zupa szpinakowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.05.2016 14:12
Bardzo lubię zupę szczawiową , z fasolą nigdy nie jadłam
RenataZ-et 08.05.2016 13:20
smaczna zupa
Stenka 08.05.2016 12:38
takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak