Zupa szpinakowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    50 g
  • marchewka

    1
  • pietruszka

    1
  • cebula

    1
  • czosnek

    2
  • pieczarki

    2
  • ziemniaki

    3
  • sól

  • pieprz

  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    2
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa szpinakowa foto
Na oliwie podsmazyć posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki.
Krok 2 - Zupa szpinakowa foto
Pietruszkę i marchewkę zetrzeć na tarce. Ziemniaki pokroić w kostkę.
Krok 3 - Zupa szpinakowa foto
W garnku zagotować ok. 1 l wody, dodać kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy. Następnie ziemniaki, marchew i pietruszkę. Gotować ok. 10 min. Dodać pieczarki z cebulką i na koniec szpinak. Gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Zupa szpinakowa foto
Można zaprawić jogurtem naturalnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 25.07.2013 21:08
takiej jeszcze nie jadłam a Twoja zupa wygląda bardzo smacznie muszę koniecznie wypróbować :)
Pyszota 27.04.2013 20:15
do Mysiunia - dzięki, już zmieniłam :)
Gracer 27.04.2013 12:14
bardzo smacznie wygląda
Mysiunia 27.04.2013 10:40
Zupa bardzo apetyczna - lubię takie lekkie zupki, a ze szpinakiem w szczególności :) w opisie jednak zauważyłam drobną pomyłkę - piszesz aby pieczarki pokroić w kostkę, a z tego co widzę na zdjęciu są w plasterki :)
2milutka 27.04.2013 10:34
smacznie wygląda
Olga_SK 27.04.2013 10:20
dobry pomysł na szpinak - zupy jeszcze nie próbowałam :)
leonowie 27.04.2013 10:15
jeszcze nie jadłam takiej:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat