Zupa szpinakowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    500 g
  • feta

    250 g
  • czosnek

    4 ząbki
  • jogurt naturalny

    300 ml
  • woda

    0,5 l
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować z kostkami bulionowymi. Na gotującą się wodę wrzucić szpinak - ja użyłam mrożonego. Poczekać, aż się zagotuje. Dodać jogurt i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec dodać do zupy pokrojoną fetę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 10.11.2012 21:28
mniam jak ja dawno nie jadłam szczawiowe ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat