Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 250 g
żeberka wieprzowe 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/2 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól do smaku
pieprz
czosnek 2 ząbki
jajko ugotowane na twardo 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Z żeberek ,selera i marchewki robimy wywar pod zupę.Gotować na małym ogniu około 1 godziny.Szpinak siekamy na bardzo drobno i dodajemy do wywaru zaraz po nim dodajemy posiekane jajka i posiekaną natkę pietruszki.Zaprawiamy śmietaną i gotujemy 3 minutki,odstawiamy i dodajemy przeciśnięty czosnek:)
Marchewkę można pokroić i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.10.2012 14:54
szpinakowa zupka super
Sylwia56
Sylwia56 25.10.2012 19:17
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak