Zupa szpinakowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    40 dag
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    pół sztuki
  • zeimniak ugotowany

    1 sztuka
  • żółtko jaja

    1 sztuka
  • rosół

    2 szklanki
  • śmietana

    1/3 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • ser żółty

    1/3 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak włożyć do garnka, ugotować, w osobnym garnku stopić masło, przesmażyć w nim cebulę i czosnek, Utrzeć do tego szpinak i ziemniaka. Dokładnie wymieszać i zalać gorącym rosołem. Do szklanki wbić żółtko. Dodać odrobinę soli, Wymieszać i połączyć z ciepłą zupą. Wlać śmietanę, wsypać ser, wymieszać i podgrzać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat