zupa szpinakowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeży szpinak

    30-40 dkg
  • ziemniak

    3-4 sztuki
  • marchew

    3-4 sztuki
  • mięso do nagotowania

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak sparzyć, ugotować w osolonej wodzie mięso, zebrać burzowiny, dodać marchew, ziemniaki pokrojone w kostkę i włoszczyznę (pietruszkę, seler, por), doprawić do smaku solą, magi, Vegetą, pieprzem, na sam konie gdy wszystko miękkie dodać szpinak. Można włożyć paróweczkę dla tych co samą zupą się nie najedzą ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 12.08.2012 11:08
samo zdrowie
leonkot 07.03.2012 18:10
ostatnio polubiłam szpinak, więc muszę spróbować
bami 27.01.2012 21:42
Uwielbiam zupy :)
aleksa123 26.12.2011 18:03
jeśli ktoś lubi szpinak to pyszna
Justyna223 25.09.2011 23:16
ciekawa zupka
usmiech 22.06.2011 23:39
ciekawe
mariusz14 01.06.2011 09:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat