Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szpinakowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 0,5 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 2
sól do smaku
parmezan 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szpinakowa

Cebule i czosnek szklimy na oleju. Rozpuszczamy kostkę rosołową w wodzie (około 4 szklanek)z odrobiną soli i zalewamy czosnek i cebulę. Dodajemy szpinak posiekany i gotujemy przez około 15 minut doprawiając pieprzem i tymiankiem. Doprawiamy resztą przypraw. Na koniec posypujemy przed podaniem parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Greg3 06.06.2010 07:01
uwielbiam szpinak i w takim wydaniu też musze wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak