Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowo - fasolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
kostki rosołowe 2
natka pietruszki kilka gałązek
marchewki małe 120 gram
fasolka szparagowa 200 gram
szparagi zielone 300 gram
mleko 1/2 szklanki
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowo - fasolowa

Porcję rosołową przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i przyprawę uniwersalną. Zagotowujemy.
Do wywaru wrzucamy gałązki natki pietruszki i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Gotujemy ok. 7 minut, po czym wrzucamy pokrojone na kawałki szparagi i pokrojoną w plastry marchewkę.
Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy kostki rosołowe do smaku.
Na koniec do zupy wlewamy mleko wymieszane z mąką. Zagotowujemy.
Porcję zupy wylewamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak