Zupa szparagowo - fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1
  • sól

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • kostki rosołowe

    2
  • natka pietruszki

    kilka gałązek
  • marchewki

    małe 120 gram
  • fasolka szparagowa

    200 gram
  • szparagi zielone

    300 gram
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję rosołową przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i przyprawę uniwersalną. Zagotowujemy.
Do wywaru wrzucamy gałązki natki pietruszki i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Gotujemy ok. 7 minut, po czym wrzucamy pokrojone na kawałki szparagi i pokrojoną w plastry marchewkę.
Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy kostki rosołowe do smaku.
Na koniec do zupy wlewamy mleko wymieszane z mąką. Zagotowujemy.
Porcję zupy wylewamy na talerz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat