Zupa szparagowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości i warzyw

    1,5 l
  • szparagi

    0,5 kg
  • śmietana

    4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi oczyszczamy, kroimy na kawałki i odkładamy łebki. Szparagi gotujemy w części przecedzonego wywaru i przecedzamy przez sito. Na pozostałym wywarze gotujemy łebki szparagów. Wszystko razem łączymy i zagęszczamy mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku a na sam koniec dodajemy masło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 05.09.2011 21:48
Dobra.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat