zupa szczawiowa z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    500 g
  • szczaw

    50 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • ziemniaki

    250 g
  • mąka

    2 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wywaru z kości dodać rozdrobnione warzywa, posolić i gotować. Następnie dodać pokrojone drobno ziemniaki. Przebrać szczaw, dokładnie opłukać, udusić pod przykryciem na tłuszczu, po czym przetrzeć przez sito. Gdy ziemniaki są miękkie, dodać śmietanę i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 12.10.2011 21:11
nigdy nie jadłem takiej zupy, czy jest kwaśna?
Halusia 17.04.2011 22:17
smak dziecinstwa
ronald88 07.04.2011 19:41
super
Misiek1 07.04.2011 12:20
wiosenna zupa - super!
halinka1011 06.04.2011 07:45
świetny przepis
iwa643 06.04.2011 07:15
pycha
1j1o1l1a1 05.04.2011 23:13
już niedługo można będzie urwać młodziutkiego szczawiu do zupy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat