zupa szczawiowa z ziemniakami

zupa szczawiowa z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    500 g
  • szczaw

    50 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • ziemniaki

    250 g
  • mąka

    2 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wywaru z kości dodać rozdrobnione warzywa, posolić i gotować. Następnie dodać pokrojone drobno ziemniaki. Przebrać szczaw, dokładnie opłukać, udusić pod przykryciem na tłuszczu, po czym przetrzeć przez sito. Gdy ziemniaki są miękkie, dodać śmietanę i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zoso

12.10.2011 21:11
nigdy nie jadłem takiej zupy, czy jest kwaśna?

Halusia

17.04.2011 22:17
smak dziecinstwa

ronald88

07.04.2011 19:41
super

Misiek1

07.04.2011 12:20
wiosenna zupa - super!

halinka1011

06.04.2011 07:45
świetny przepis

iwa643

06.04.2011 07:15
pycha

1j1o1l1a1

05.04.2011 23:13
już niedługo można będzie urwać młodziutkiego szczawiu do zupy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat