Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z miętą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 30 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
mięta 2 gałązki
oliwa 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z miętą

Do garnka z wodą ( ok 2 litry) wrzuciłam pokrojoną włoszczyznę , liść laurowy i ziele angielskie, posoliłam. Gotowałam ok 20 minut.

W międzyczasie szczaw pozbawiłam ogonków i umyłam. Na oliwie zeszkliłam pokrojoną cebulę, dodałam liście szczawiu i krótko przesmażyłam. Wrzuciłam je do zupy, dodałam miętę, gotowałam około 20 minut. Zmiksowałam i doprawiłam do smaku pieprzem Podałam z jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.12.2013 08:31
pyszna ta zupa
ben-ka 01.12.2013 11:57
hm...mięta? tak to ja bym nie wymysliła:)
pacpaw 20.09.2013 23:09
muszę też połączyć te smaki
halina17 18.09.2013 22:43
Ciekawy" dodatek" mięta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak