Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 2 pęczki
wywar z kurczaka 1,2 litra
ziemniaki 6 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z jajkiem

Szczaw bardzo dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na wąskie paski. Ziemniaki obieramy i kroimy w równą kostkę, aby równomiernie się dogotowały.

Do garnka wrzucamy pokrojone i umyte ziemniaki i zalewamy wywarem. Nastawiamy gaz i dorzucamy szczaw.

Gotujemy około 15 minut aż ziemniaki będą miękkie. Odlewamy nieco zupy do osobnej miseczki i zabielamy ją śmietaną dokładnie mieszając i dopiero tak przygotowaną wcześniej śmietanę wlewamy do garnka z zupą.

Gotową zupę serwujemy z jajkiem ugotowanym na twardo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 03.07.2017 22:06
dziękuję :)
bertpvd 27.06.2017 23:51
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak