Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA SZCZAWIOWA Z JABŁKIEM I GRILLOWANYM JAJKIEM

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeży szczaw 200 g
czosnek 2 ząbki
jabłko 1
masło 20 g
bulion warzywny 500 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SZCZAWIOWA Z JABŁKIEM I GRILLOWANYM JAJKIEM

Posiekany czosnek i pokrojone w kostkę jabłko (obrane ze skórki) podsmażamy 2-3 minuty na maśle.
Dodajemy wcześniej umyty i pokrojony szczaw, i smażymy razem 5 minut.
Całość zalewamy bulionem, gotujemy około 15 minut i blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Jajko przecinamy na pół i grillujemy (można na patelni grillowej) aż pojawią się “pręgi”. Zgrillowałem też lekko skórkę od jabłka – jeżeli ktoś lubi śmiało może dodać sobie ją do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 31.07.2013 21:40
kapitalne połączenie
Ewa104 05.06.2013 10:15
Bardzo ciekawa wersja szczawiowej.
Rafał3 04.06.2013 21:46
wyśmienite danie - na pewno spróbuje
Boska_Agatka 04.06.2013 21:43
świetny przepis
Cynowa_Beata 04.06.2013 21:43
Lubie takie śmiałe połączenia i uwielbiam szczawiowa, chętnie wypróbuje ten przepis :)
Magiczna_Kuchnia 04.06.2013 21:29
Fajne połączenie, z jabłkiem nie próbowałam więc chyba sie skuszę
Bernadeta1 04.06.2013 21:18
bardzo lubię a ten przepis muszę koniecznie wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak