Zupa szczawiowa na kościach wieprzowych

Zupa szczawiowa na kościach wieprzowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    1 słoiczek
  • ziemniaki

    6 szt
  • kości wieprzowe

    0,5 kg
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • marchewka

    2 szt
  • jajko

    opcjonalnie
  • śmietana 18 proc

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 2 litry wody,wrzucamy ziemniaki,marchew,kości wieprzowe,przyprawy.Całość gotujemy.Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy szczaw,zagotowujemy wszystko.Następnie wystawiamy garnek z ognia,wlewamy śmietanę i zagotowujemy wszystko.Opcjonalnie dodajemy jajka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelina/bunia 05.11.2010 11:15
pycha
agata1722 28.09.2010 12:57
mniam pychotka
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:58
uwielbiam tę zupę
iwona332 23.09.2010 11:18
super
aga130982 18.09.2010 13:27
piękne wygląda
grasylwia 14.09.2010 11:18
szczawiowa uwielbiam :)
aga130982 09.09.2010 10:38
dobre
Patrycja40 08.09.2010 09:53
super
Dorota71 04.09.2010 15:45
super
buksiak12 04.09.2010 13:33
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat