Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa na gęsto

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1 słoik
marchew 1 sztuka
ziemniaki ok 5-6 sztuk
bulion drobiowy
kasza manna 0.5 szklanki
śmietana 18 proc
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
ziele angielskie
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa na gęsto

Do wrzącego bulionu drobiowego wrzucamy ziele angielskie , pieprz czarny ziarnisty i liść laurowy. Następnie pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojoną marchewkę. Gotujemy ok 15 min. Po tym czasie wrzucamy szczaw, a po ok 5 min kaszę manną. Gotujemy tak jeszcze 7-8 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze śmietaną i pokrojonym jajkiem.
Zupa dzięki kaszy mannej ma zawiesistą konsystencję i jest bardziej syta

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.07.2015 20:36
pyszna zupka,dawno nie jadłam
Margo1 12.07.2015 12:27
Bardzo dawno nie robiłam
doriblog 25.10.2013 15:07
pewnie smakowita
Ola1young 25.10.2013 14:46
na pewno pyszna zupa
dodi 24.10.2013 10:23
musi być pyszna
lena57 23.10.2013 18:45
chyba z kasza manna ;)
agnieszka214 23.10.2013 17:08
z szczawiem jeszcze nie jadłam ale musi byc pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak